Yummy Friends

Saturday, May 28, 2011

Laksa Sarawak....Sedapnye.

Hari ni teringin sangat nak makan Laksa Sarawak...macam mengidamlah pula. Tapi tak pe, bukannye selalu pun makan. Kadang2 makan, rasanye sedap sampai menjilat hari...hahahaha.
Oklah....aku nak share resepi Laksa Sarawak yang aku cari2 di internet...ada pelbagai cara aku tengok orang buat...tapi aku ambil resepi kat bawah ni jelah....simple je. Lain kali aku nak buat sendiri.



Tuesday, May 24, 2011

Khasiat Ubi Kentang Yang Menarik




Ubi kentang kaya dengan potassium, vitamin C  yang membekalkan karbohidrat kompleks dan fiber. Ia juga mengandungi vitamin B1, B2 dan B3 serta sedikit kandungan protein dan zat besi.

Tuesday, May 17, 2011

Khasiat Tembikai Yang Sungguh Unik

http://2.bp.blogspot.com/_2nohtZcXOnw/TTxXMUgGSUI/AAAAAAAAHKM/6HON8VyGIxY/s400/tembikai.jpg


Yummy...lama tak makan tembikai ni, teringin pula nak makan...hehe. Emmm...bagi peminat tembikai kat sini saya postkan entry menarik mengenai khasiat tembikai yang sungguh unik dan anda patut tahu.


TEMBIKAI, buah yang berasal dari Afrika Selatan kini ditanam hampir di ke semua negara beriklim tropika atau sederhana.


Terdapat lima jenis tembikai iaitu Yellow Watermelon, Orangeglo, Moon and Stars, Cream of Saskatchewan dan Melitopolski. Kelima-lima jenis ini berbeza warna dan saiz.

Saturday, May 14, 2011

Menambah Lemak Dengan MarryBrown Burger

Hari ni makan malam saya ialah burger Marrybrown. Nilah kali pertama saya tapau balik Merrybrown, selalunye tapau KFC je. Mula2 nak suruh member tapau KFC tapi oleh sebab dia tak lalu KFC, so tapau Marrybrown jelah.



Saturday, May 7, 2011

Masak2 Sempena Hari Ibu.....Selamat Hari Ibu Semua

Hari ni, hari special buat semua ibu2 di dunia ni. Selamat Hari Ibu saya ucapkan khas buat ibu tersayang. Sebab hari ni special, so masaklah yang special sikit buat ibu. Sedap...hehehe.


Kari Ayam..panas lagi tu, masih dalam kuali lagi:)

Thursday, May 5, 2011

Pizza Hut...Jom!!!! Love Love Mom :)


Ibu-ibu engkaulah ratu hatiku. Sempena Hari Ibu, luahkan kasih sayang anda di Pizza Hut :)

Tadi p jenguh Facebook pizza hut.....tersangkut pula dengan gambar pizza hut love ni...waaa so nice....buat ibu tersayang kan best. Lagipun ibu belum pernah makan pizza hut, bagi suprise sikit...pasti best punya...hehehe......jom pizza.

Sunday, May 1, 2011

Petua Meningkatkan Seri Wajah

 

Jom cuba petua meningkat seri wajah ini...simple dan bahan alam semulajadi. Tak payah beli mahal2 di pasar raya tu...buang duit je, kalau tak jadi hehehe.


1) Menggunakan beras dan kunyit hidup. Kunyit hidup, boleh beli kat pasar jer, ada. Caranya goreng secawan beras dengan kunyit hidup hingga bertukar ke warna hitam. Kemudian blend, then sapukan ke muka dan badan sebelum mandi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."