Manok Pansoh merupakan makanan yang terkenal di Sarawak. Manok Pansoh atau ayam kampung yang dimasak dalam buluh adalah makanan suku kaum Iban yang paling digemari. Buluh yang digunakan untuk memasak ayam tersebut memberikan satu rasa tersendiri kepada makanan tersebut.
Manok Pansoh sangat terkenal dan sesuai dimakan ketika sarapan pagi, tengahari, makan malam mahupun pada bila-bila masa. Ia akan lebih sedap jika dimakan bersama nasi pulut atau lemang. Ia adalah makanan yang perlu dirasa apabila berkunjung ke Sarawak...Sumber:DAFTARWARISAN
Menyelerakan bukan....kalau nk cuba buat..bolehlah try resepi d laman web ini:
RESEPI .....klik ini
p/s: Sy blm merasa lg ayam pansoh ni....entah mcm mn rsnya. Tgk sedap je kan. Jom kita try buat...........Selamat mcuba.
Manok Pansoh sangat terkenal dan sesuai dimakan ketika sarapan pagi, tengahari, makan malam mahupun pada bila-bila masa. Ia akan lebih sedap jika dimakan bersama nasi pulut atau lemang. Ia adalah makanan yang perlu dirasa apabila berkunjung ke Sarawak...Sumber:DAFTARWARISAN
Menyelerakan bukan....kalau nk cuba buat..bolehlah try resepi d laman web ini:
RESEPI .....klik ini
p/s: Sy blm merasa lg ayam pansoh ni....entah mcm mn rsnya. Tgk sedap je kan. Jom kita try buat...........Selamat mcuba.
1 comment:
dah pandai jugak buat nie..memang sedap..
Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK
Post a Comment