Yummy Friends

Thursday, May 6, 2010

Rahsia Perapan Rempah & Asam Boi - Sajian Warisan Roaster


WARISAN Roaster dengan gabungan cita rasa daripada campuran asam boi dan rempah ratus eksotik diperkenalkan sebagai resipi baru di restoran Rasamas. Resipi ayam panggang tersebut adalah salah satu daripada lima resipi yang berjaya ke peringkat akhir dalam pertandingan masakan ayam RasaMas Roaster tahun lalu. 

Sajian Warisan Roaster, hasil ciptaan Mohd. Salezahrin Mohd. Saleh dari Ampang, Selangor itu merupakan campuran cita rasa masakan pelbagai budaya di Malaysia.

Para pengguna boleh mencuba keenakan hidangan tersebut di 40 cawangan RasaMas di seluruh negara untuk tempoh yang terhad sahaja mulai 8 April lalu sehingga 2 Jun ini.

Sajian terbaru itu didatangkan dalam beberapa hidangan pada harga yang berpatutan iaitu bagi setiap suku ayam hanya berharga RM11.80, setengah ekor ayam pula berharga RM16.80 manakala seekor ayam dijual pada harga RM25.80.

Di samping itu, RasaMas turut menawarkan hidangan kombo Warisan Roaster untuk set individu pada harga RM13.80, hidangan dua orang pada harga RM29.80 dan seterusnya set empat orang pada harga RM49.80.

Bagi melengkapkan lagi hidangan kombo tersebut, RasaMas turut menyediakan hidangan sampingan seperti begedil, ulam, jejari ikan dan tauhu. 

Menurut Pengarah Urusan KFC Holding (Malaysia) Bhd., Jamaluddin Md. Ali, pemilihan hidangan tersebut adalah susulan daripada kejayaan Warisan Roaster mendapat tempat kedua dalam rancangan masakan Syoknya RasaMas anjuran rangkaian restoran itu sebelum ini. 

Pihaknya yakin Warisan Roaster akan turut laris berikutan sambutan hebat yang diberikan oleh orang ramai terhadap rancangan realiti TV tersebut. Ditambah dengan campuran asam boi sebagai ramuan memerap ayam, menjadikan hidangan itu lebih istimewa. 

Majlis tersebut turut diserikan dengan demonstrasi penyediaan Warisan Roaster daripada penciptanya, Mohd. Salezahrin.

Selain Warisan Roaster, dua hidangan ayam yang turut disajikan di RasaMas termasuklah Percik Roaster dan Pepper Roaster serta dua hidangan ayam panggang tanpa tulang iaitu Honey PrimeRoast dan Peperroast.

Restoran RasaMas turut memperkenalkan hidangan ayam Hainan sebagai menu kekal...petikan:KOSMO

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."